Ano možné to je
Ano možné to je. Pokud voláte přes sip, musí být průchozí nejen port 5060 6688 nebo 443. Přes porty 5060 6688 443 proudí signalizace, tedy se domlouvá ústředna a telefon na tom, že se bude volat a kam a jakým způsobem. Samotný hovor ještě používá další port. Ten bývá náhodný z rozsahu 10000-40000 u nás, jaké porty se používají u vás lze obvykle na zařízení nastavit, ale bývá to ze stejného rozsahu. Pokud telefon zvoní, ale není nic slyšet je problém z průchodem tohoto portu. Hovor se pak obvykle po patnácti vteřinách sám přeruší. Pro přenos samotného hlasu se navíc vždy používá vždy UDP, takže může být blokován udp provoz. Pokud vám SIP nefunguje, doporučuji zkusit volat přes IAX. IAX používá jediný port. viewtopic.php?f=14&t=839 Pro volání z PC můžete použít java telefon přímo na našich vebových stránkách v menu "služby z webu", nebo si stáhnout přímo z našich stránek Idefisk, nebo použít např. program zoiper. Naše IAX ústředna naslouchá kromě standardního portu pro iax 4569 též na portu 443, který se běžně používá pro šifrovaný web https, který nikdo běžně neblokuje. Stačí místo iax.odorik.cz zadat iax.odorik.cz:443. Bohužel šifrovaný web používá vždy jen pakety typu TCP, na volání se používá UDP, takže je možné že šikovný správce sítě blokuje i tuhle možnost. Za pokus to ale stojí. Pak zbývá už jen zkusit volání ze skypu za naše ceny. Málo který správce sítě zvládne/chce úspěšně blokovat skype. Návod je zde. [code:]http://www.odorik.cz/skype[/code:] . Jako poslední rezort je zpětné volání ale to není zdarma. Nicméně pokud máte v práci pevnou linku, zpětné volání může být dobrá volba navíc se můžete tvářit že jde o služební hovor. Pokud jste na netu a máte Odorik, vždy je co zkusit a je pravděpodobné že něco bude fungovat. xsouku04Administrátor Příspěvky: 2016Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44Bydliště: Brno
--------------------------------------------------------------------------------
Re: Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
od hrochu » pát 05. říj 2012 20:58:03
Mám podezdření, že firewall blokuje UDP. Když zavolám odorik.cz:443 (TCP), tak se číslo sice vytočí, ale není nic slyšet. Když změním protokol na UDP, tak mi nejde ani signalizace, takže asi zbývá už jen skype nebo vyzkoušet IAX. Já se vlasntně ani nedivím, když je blokovaný i FTP
Naposledy oživil Anonymous v úte 24. zář 2013 6:25:31
|